Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp-pensioenfonds minder in trek dan verwacht

21 november 2014 - Het zzp-pensioenfonds dat deze week werd gepresenteerd door vier zzp-organisaties en p APG kan op minder interesse rekenen dan verwacht. Slechts 12,3 procent van de zzp’ers wil zich in 2015 aansluiten bij het fonds, zo blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer onder 866 zzp’ers

De vier zzp-organisaties becijferden zelf eerder dat maar liefst 60 procent van de zzp’ers vrijwel zeker deel wil nemen aan het fonds. Een op de drie zelfstandigen denkt dat het fonds voordelen biedt ten opzichte van huidige pensioenopties. "Veel zzp’ers regelen hun pensioen op niet-traditionele manieren, bijvoorbeeld via hun netwerk met zzp-broodfondsen of via een eigen woning," aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van de ZZP Barometer.

Goed geregeld
60 procent van de zzp’ers geeft aan zijn pensioen al goed geregeld te hebben, bijvoorbeeld door middel van een eigen woning, lijfrente of spaartegoed. Gemiddeld stort de zzp’er in 2015 in totaal 2.620 euro voor zijn pensioen, hetgeen neerkomt op een maandelijkse inleg van 218,33 euro. Van de zzp’ers die langer dan vijf jaar actief zijn, geeft 73 procent aan zijn pensioen goed geregeld te hebben. 42 procent van de zzp’ers die komend jaar meer dan 10.000 euro aan pensioengeld storten, vindt het zzppensioenfonds overbodig: maar liefst 81 procent van hen heeft het pensioen al voor elkaar.

Klein pensioen
Het zzp-pensioenfonds slaat vooral aan bij zzp’ers die weinig pensioen opbouwen: de meerderheid van de zzp’ers die komend jaar maximaal 1.000 euro pensioen sparen (53 procent), geeft aan zich in 2015 aan te zullen sluiten bij het nieuwe initiatief. Het zzp-pensioenfonds slaat verder vooral aan in de creatieve sector: 23,3 procent van de zzp’ers in de kunst en cultuur geeft aan zich te zullen aansluiten in 2015. Ervaren ondernemers hebben minder interesse: 9,4 procent van hen wil zich aansluiten in 2015.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.