Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Brandwerend glas stimuleert productiviteit werknemers

25 maart 2015 - Door natuurlijk licht wordt de productiviteit bij het werken gestimuleerd. Om deze reden wordt brandwerend materiaal in kantoren steeds vaker vervangen door brandwerend glas, meldt Glaspunt.

Elke woning en elk bedrijf moet voldoen aan brandveiligheidseisen. Om een gebouw brandveilig te maken, wordt vaak gebruik gemaakt van gipskartonplaat, gipsvezelplaat en silicaat plaat in muren, plafonds en/of vloeren. Deze materialen beperken de brand tot een bepaalde ruimte.

Natuurlijk licht
Bouwbedrijven gebruiken in kantoorgebouwen de laatste tijd steeds vaker brandwerend glas om deze materialen te vervangen. De reden hiervan is dat onderzoek heeft aangetoond dat natuurlijk licht de productiviteit bij het werken stimuleert. Daarnaast zou het depressiviteit verminderen en blijkt het dat mensen beter kunnen leren in een natuurlijk verlichte omgeving.

Brandwerend glas
Brandwerend glas beperkt een brand tot een bepaalde ruimte en zorgt daarnaast voor natuurlijk licht. Brandwerend glas is tegenwoordig even sterk als vaste muren, plafonds of vloeren. Deze kunnen dus vervangen worden door brandwerend glas, waardoor de werkomgeving beter verlicht wordt.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.