Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

'Geen korting voor ZZP’ers die eerste personeel aannemen’

25 februari 2015 - Als ZZP’ers de eerste twee jaar korting ontvangen op de werkgeverslasten, als ze hun eerste personeel aannemen, dan komt de benodigde waardevastheid en toekomstbestendigheid van Nederland als geheel onder druk te staan.

ZZP Netwerk Nederland reageert hiermee op het vorige week door D66 gelanceerde plan. "Door opnieuw kortingen en fiscale voordelen in het systeem in te bouwen, creëren we nooit een toekomstbestendig en waardevast Nederland," zegt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. "Sterker nog: je moedigt het opportunisme onder ondernemers aan."

Zuivere ondernemersredenering
 "Het is van het allergrootste belang dat elke ondernemende ZZP’er,die zijn eerste personeel wil aannemen, dat besluit neemt vanuit een zuivere ondernemersberedenering," vervolgt Helmers.  "Je moet het opportunisme met kortingen en fiscale voordelen niet in de hand willen werken; ondernemers dienen namelijk véél bewuster te worden gemaakt van elke keuze die ze maken."
"Personeel neem je aan omdat je groei voorziet op basis van marktkansen. Personeel neem je aan omdat je handjes nodig hebt. Personeel neem je aan omdat je kennis in huis wilt halen, die een toegevoegde waarde biedt aan de ontwikkeling van het eigen producten- of dienstenpakket. Je neemt geen personeel aan omdat je dan goedkoper uit bent. D66 wil een maatschappij in stand houden waarin uiteindelijk niemand meer precies weet wat hij werkelijk waard is en wat zijn feitelijke bijdrage is. Nederland wordt steeds meer een schijnwereld."

Oneerlijke concurrentie
"Daarnaast levert een dergelijke maatregel ook oneerlijke concurrentie op ten opzichte van het MKB. De korting geldt immers – volgens de D66 plannen – niet voor het MKB," zegt Helmers.
"Merkwaardig. Dan creëer je dus een speelveld met verschillende spelregels. Onwenselijk, omdat dit niet bijdraagt aan het krachtiger en sterker maken van de economie. D66 beredeneert louter vanuit financiële overwegingen: als we ondernemerschap in Nederland écht sterker willen maken, dan moet je de mindset (we durven alleen risico te nemen met kortingen!) durven te beïnvloeden."

Regeldruk
"En uiteraard hebben we het dan ook nog niet gehad over het in stand houden van de regeldruk. D66 pleit enerzijds (terecht!) voor het verminderen van de regeldruk. Anderzijds pleit men nu voor het invoeren van (wéér!) een nieuwe ondernemersregel. In campagnetijd begrijpelijk dat dergelijke plannen worden gelanceerd maar van echte visie is hier uiteraard geen sprake," zegt Helmers.
"Laten we aan een zuiverder, eerlijker en toekomstbestendiger Nederland gaan werken zonder al te veel fratsen en zijstapjes, die alleen worden opgeworpen om in campagnetijd het electoraat te behagen. Het is tijd voor meer visie op de werkelijke toekomst van (ondernemend) Nederland," zo besluit Jerry Helmers. "D66 zegt de partij van het hervormen te zijn. Maar uiteindelijk is ook dit plan niet meer dan een pleistertje op een bestaand wondje. Geen hervorming dus."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.