Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemerschap en het gezinsleven: de voordelen van een au-pair

26 januari 2015 - De banen liggen tegenwoordig niet voor het oprapen… Voor veel ambitieuze mensen is de keus om een eigen onderneming te starten dan ook erg verleidelijk.

Zelfstandig ondernemerschap brengt immers veel voordelen met zich mee, zoals meer flexibiliteit en meer zeggenschap over verdeling van tijd. Zelfstandig ondernemerschap vraagt echter ook offers en kan zorgen voor druk en stress en vraagt vaak om een investering van tijd en energie. Daarnaast heeft ondernemerschap invloed op het gezinsleven en is het voor ondernemers een uitdaging om een balans te vinden tussen werk en privé. Een au pair in huis kan hierbij zo zijn voordelen met zich meebrengen. Maaike Dijkhof van Triple C au pair vertelt er in dit artikel meer over.
 
Work life balance
Als zelfstandig ondernemer en tevens ouder van jonge kinderen is het altijd een uitdaging te zoeken naar de juiste balans tussen werk en privéleven. U heeft te maken met verschillende ambities, aandachtsgebieden en prioriteiten en u wilt uw tijd en energie hier zo goed mogelijk over verdelen. Als ondernemer wilt u succesvol zijn, presteren, uw omzet en klantenbestand vergroten en blijven groeien. Dit vraagt om tijd, energie en focus. Als ouder wilt u aandacht besteden aan uw gezin, de opvoeding van uw kinderen meemaken, uw vrije tijd met ze doorbrengen en genieten van de mooie momenten samen. Kortom: als jonge ouder wilt u quality time met uw gezin.  Maar hoe zoekt, en vindt, u hier nou een goede balans in? Hoe zorgt u ervoor dat het een het ander niet overschaduwt?

Het wonder dat Au Pair heet
"Een au pair kan hierin een belangrijke bijdrage leveren," beaamt Dijkhof. "Een au pair kan veel van uw zorgen wegnemen en ervoor zorgen dat u de juiste balans vindt tussen uw werk en uw gezinsleven. Kenmerkend voor een au pair is dat zij, of hij, bij u in huis woont en leeft en daardoor voor 30 uur per week flexibel inzetbaar is. Uw au pair haalt de kinderen van school en zorgt thuis voor ze. Dit betekent niet alleen dat uw kinderen zich in hun vertrouwde omgeving kunnen begeven, maar dit betekent ook dat uw kinderen thuis zijn wanneer u terugkomt van uw werk. Op die manier gaat er geen kostbare tijd verloren aan het ophalen van uw kinderen bij de kinderopvang en kunt u gelijk bij thuiskomst genieten van uw gezin.’’ Maar ook eenmaal thuis vormt de au pair een stabiele factor in het gezinsleven. ‘’Zelfstandig ondernemen vraagt om een investering in uw tijd en het zal regelmatig voorkomen dat u ook vanaf thuis nog even wat zaken moet regelen. Op die momenten kan een au pair voor uw gezin veel betekenen. Terwijl u nog even die paar mails de deur uitdoet of uw administratie bijwerkt, houdt uw au pair een oogje in het zeil bij uw kinderen of onderneemt leuke activiteiten met ze. Op die manier kunt u uw werk rustig afmaken en uw tijd effectiever besteden. Des te meer tijd blijft er vervolgens voor u over om daadwerkelijk met uw gezin door te brengen. Bovendien.. een kinderopvang is vaak niet geopend op de momenten dat het u uitkomt, dus met een au pair bent u veel flexibeler."
 
Quality time
Een au pair in huis kan dus veel voordelen met zich meebrengen, zeker voor zelfstandige ondernemers. "Naast de zorg voor uw kinderen kan de au pair ook gevraagd worden om licht huishoudelijke taken uit te voeren, zoals een wasje draaien, maaltijden voorbereiden of de kamers van de kinderen opruimen. Dit betekent dat u deze taken zelf niet meer hoeft uit te voeren en zo meer tijd over houdt om te werken of juist door te brengen met uw gezin. Een au pair zorgt er dan ook op twee manieren voor dat u meer quality time heeft met uw gezin: ten eerste neemt zij (of hij) taken van u over waardoor u  meer tijd overhoudt, en ten tweede zorgt haar (of zijn) aanwezigheid ervoor dat u uw tijd effectiever kan besteden en er op die manier geen kostbare tijd verloren gaat en u dus meer tijd over houdt voor uw gezin." 

Een verrijking
"Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te benoemen van een au pair in huis," zo licht Dijkhof toe. "Een au pair brengt haar eigen cultuur mee naar Nederland en deelt deze met u en uw gezin. Zeker voor de kinderen is dit een ontzettend leerzame ervaring. Daarnaast is het vanwege de globalisatie tegenwoordig erg belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd te maken krijgen met vreemde talen en zich deze eigen maken. En au pair kan hier een belangrijke rol bij spelen, aangezien de communicatie tussen uw au pair en uw kinderen voornamelijk in het Engels zal zijn. Ook kan uw au pair uw kinderen bekendmaken met haar (of zijn) moedertaal, indien deze anders is dan het Engels."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.