Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Grote kritiek op mogelijke vervanger VAR

30 oktober 2014 - Actal en VNO-NCW hebben grote kritiek op een kabinetsvoorstel om de VAR-verklaring te vervangen door de BGL, de 'Beschikking geen loonheffingen'. Dat bleek gisteren in een hoorzitting in de Tweede Kamer, zo meldt DFT.nl.

Actal vreest dat de nieuwe regeling leidt tot meer kosten en administratieve rompslomp voor ondernemers en helemaal niets oplevert. Volgens VNO-NCW is de nieuwe wet niet nodig, maar moet de VAR door de Belastingdienst beter worden gehandhaafd. Ook ZZP Nederland keerde zich al tegen het voorstel van staatssecretaris Wiebes van Financiën. Het kabinet vindt dat die VAR schijnzelfstandigheid in de hand kan werken. De BGL, waarbij ook de werkgever verantwoordelijk wordt voor de vraag of er sprake is van een dienstbetrekking, moet daar een einde aan maken.

Meer risico
Volgens Actal leidt die verantwoordelijkheid voor de opdrachtgever tot meer risico's voor werkgevers. Die willen dat niet, zullen andere oplossingen zoeken, wat meer kost. De vele veranderingen irriteren ondernemers, stimuleren hen niet en zijn dus niet goed voor de economische groei, aldus Actal-voorzitter Jan ten Hoopen.


Bron: DFT Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.