Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp'er niet van plan in vaste dienst te gaan

21 oktober 2014 - De meerderheid van de zzp’ers is niet van plan om in dienst te treden bij een bedrijf of om personeel aan te nemen. Dit blijkt uit het onderzoek ‘ZZP en Bedrijfsvoering’ dat recentelijk is uitgevoerd door Conclusr Research onder 821 zzp’ers.

Desgevraagd geeft namelijk 63 procent van de zzp’ers aan niet te overwegen om in dienst te treden bij een bedrijf. Zeven procent plant dit binnen nu en een jaar, nog eens zeven procent wil binnen vijf jaar weer in dienst treden bij een bedrijf en 23 procent zegt misschien wel weer ooit in dienst te treden, maar heeft geen enkel concreet plan. En naarmate de zzp’er ouder is, neemt de behoefte om weer ergens in dienst te treden af.

Andere inkomstenbron
Verder blijkt dat indien men nog een andere inkomstenbron heeft (bijvoorbeeld het inkomen van de partner), men minder vaak geneigd is het zzp’er-schap te verruilen voor een baan in loondienst. Namelijk: indien men geen neveninkomsten heeft, zegt 75 procent niet van plan te zijn in dienst te treden bij een bedrijf; van de zzp’ers die wél een andere inkomstenbron hebben, geeft 55 procent aan geen plannen te hebben om in dienst te treden.

Personeel aannemen?
Tevens is in het onderzoek gevraagd of de zzp’er van plan is om personeel in dienst te nemen. In totaal geeft 65 procent aan dit absoluut niet van plan te zijn. Tien procent heeft hier concrete plannen voor op korte termijn en 25 procent sluit het niet uit voor de toekomst, maar heeft nu nog geen plannen. Opmerkelijk is verder dat vrouwelijke zzp’ers minder snel personeel zullen aannemen dan mannen: 73 procent van de vrouwen heeft hier absoluut geen plannen voor tegen 60 procent van de mannen. En zeven procent van de vrouwen geeft aan dit op korte termijn te gaan realiseren, bij de mannen is dit twaalf procent.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.