Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

ARAG waarschuwt ondernemers voor gevolgen wijzigingen wet Koop op Afstand

30 september 2014 - Het merendeel van de Nederlandse webwinkelondernemers heeft zijn leveringsvoorwaarden niet aangepast op vernieuwde wetgeving. Dit kan grote gevolgen hebben.

In het ergste geval kan het leiden tot sancties waarbij consumenten het recht hebben om overeenkomsten te ontbinden. Tot wel een jaar na aankoop.
 
Volledige informatie
Hans Helsdingen, senior jurist Algemeen Recht en Contractrecht bij ARAG, voorziet op termijn grote problemen als webwinkelondernemers niet snel actie ondernemen. "Het is van essentieel belang dat webwinkelondernemers consumenten juist en volledig informeren over geleverde producten, bijkomende kosten en garanties. Wanneer dit niet gebeurt hebben consumenten het recht om de overeenkomst te ontbinden. In sommige gevallen zelfs nog een jaar na levering".
 
Algemene voorwaarden vormen de basis voor een koopovereenkomst
Juist omdat de Algemene voorwaarden de basis vormen voor goed ondernemerschap, is het van groot belang dat deze voldoen aan wettelijke bepalingen. Het is essentieel dat een ondernemer richting consument volgens de geldende regels handelt.  ARAG adviseert ondernemers tenminste op de volgende zaken te anticiperen. Volgens de vernieuwde wet:
-       Mogen bestelde producten geen verborgen kosten meer bevatten.
-       Is het niet toegestaan om extra kosten in rekening te brengen voor het gebruik van creditcards.
-       Mogen producten binnen veertien dagen geretourneerd worden (ook bij telefoonabonnementen).
-       Is het webwinkels niet toegestaan vakjes ‘vooraf aan te vinken’ waarbij bijvoorbeeld annuleringsverzekeringen worden afgesloten.

Algemene voorwaarden nog niet aangepast op wettelijke bepalingen?
Maak dan snel gebruik van de mogelijkheid om Algemene voorwaarden te laten screenen tijdens de ARAG contractweken. Uiteraard worden de voorwaarden getoetst aan de hand van de vernieuwde wet. De rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener biedt ondernemers tot eind september de mogelijkheid een contractscreening te doen. Alle ondernemers, bij ARAG verzekerd of niet, kunnen via arag.nl of de speciaal ontwikkelde app één huurcontract, arbeidscontract of Algemene voorwaarden veilig uploaden.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.