Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Krimp bancair krediet biedt mogelijkheden voor alternatieve financieringsvormen

17 september 2014 - Het is steeds lastiger om bancair krediet te krijgen en de voorwaarden zijn steeds minder aantrekkelijk. Vooral voor financieringsbedragen onder de 250.000 euro blijkt dit een probleem.

Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat alternatieve financieringsvormen in populariteit toenemen.
Bij het opstarten van deze initiatieven waren er veel kinderziektes, zoals onduidelijkheid over wettelijke verplichtingen, toezicht en opgelegde regels van AFM en DNB.

Onbekendheid
De nieuwe financieringsinitiatieven waren onbekend bij het MKB, een belangrijke doelgroep. Inmiddels zijn veel van deze kinderziektes opgelost. De alternatieve financiers zijn geen prille initiatieven meer maar duidelijk geprofileerde operationele organisaties. Er worden verbindingen gemaakt tussen de verschillende vormen van alternatieve financiering, bijvoorbeeld door matchmakers. Ook tussen de nieuwe en oude manier van financieren worden bruggen geslagen. Een voorbeeld hiervan zijn gevestigde banken die crowdfunding inzetten in combinatie met het aantrekken van investeerders. Over de gehele linie is een groei te zien in alternatieve financieringsvormen, maar alles overziend gaat het nog maar om een fractie van de markt. Een oorzaak hiervan is de relatieve onbekendheid bij de doelgroep.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.