Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers verwelkomen voortvarende kabinetsaanpak boycot

16 augustus 2014 - Minister Kamp en Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken hebben gisteren een pakket maatregelen gepresenteerd om de gevolgen van het Russische importbesluit op te vangen.

VNO-NCW en MKB-Nederland verwelkomen deze maatregelen. Door robuuste samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven kunnen we deze boycot het hoofd bieden en de getroffen ondernemers ondersteunen.

Aanvullende maatregelen
Het Nederlandse pakket vult de maatregelen aan die in Europees verband worden verwacht naar aanleiding van het EU high level overleg dat gisteren in Brussel plaatsvond en waar de Nederlandse regering diverse voorstellen heeft ingebracht. De werkgeversorganisaties benadrukken nogmaals het belang van spoedige Europese volumemaatregelen voor de sectoren waar de grootste effecten optreden.

Tijdelijke regelingen
Op nationaal niveau komen er nu tijdelijke regelingen voor alle bedrijven die direct geraakt worden door de boycot. Dat zijn de land- en tuinbouwsector, maar ook aanpalende sectoren zoals de transport en groothandel. Het gaat daarbij om de inzet van werktijdverkorting, waarmee bedrijven een WW-uitkering kunnen aanvragen voor de uren die hun werknemers niet kunnen werken. Ook zal de Nederlandse overheid fiscale instrumenten inzetten om getroffen ondernemers te helpen, waarbij de belastingdienst zich coulant zal opstellen. Verder wil het kabinet een garantstelling in het leven roepen.

Alternatieve markten
Bedrijven zullen op zoek gaan naar alternatieve markten, onderstrepen de ondernemingsorganisaties, maar de extra inzet die het kabinet aankondigt, onder meer via de diplomatieke posten, is een belangrijke steun in de rug om handelsbelemmeringen weg te nemen, voor informatieverschaffing en promotie.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.