Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederlandse zzp'ers laten jaarlijks ruim 540 miljoen euro liggen

30 juli 2014 - Berekeningen van Knab wijzen uit dat zzp’ers veel geld kunnen besparen door een zakelijke rekening te kiezen die past bij hun behoeften.

Uit onafhankelijk onderzoek van Direct Research onder 500 zzp’ers, blijkt dat zzp’ers geen andere behoeften hebben bij hun zakelijke rekening dan bij hun privé rekening. Toch gaan zakelijke rekeningen vaak gepaard met onnodig hoge kosten, zoals voor het aanhouden van een rekening, de rente op roodstand en de kosten per overboeking. Daarnaast is de rente op het spaarsaldo vaak laag.

Reserves
De Voordeelcalculator van Knab wijst uit dat men gemiddeld 4.256 euro aan lopend saldo heeft op een zakelijke rekening, 42.915 euro aan spaarsaldo en gemiddeld 68 transacties per maand doet.

Administratie niet geliefd onder zzp’ers
Uit onderzoek van Direct Research blijkt dat de financiële administratie de minst geliefde bezigheid is van zzp’ers (41 procent). Jeroen Sakkers van ZZP Barometer, de onderzoeksmonitor over en voor zzp’ers, freelancers en zelfstandige ondernemers: ‘’Zzp’ers zijn vaak niet gefocust op hun financiële huishouding. Ze weten dan ook niet dat ze geld mislopen door een zakelijke rekening te openen die hun op zakelijk vlak niet op maat bedient."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.