Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Winkelomzet stabiel

16 april 2014 - De Nederlandse winkelsector heeft in februari met een plus van 0,1 procent vrijwel evenveel omgezet als in dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit dinsdag bekendgemaakte cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, zo meldt Nieuws.nl. In januari was nog sprake van een toename van 0,9 procent.

In februari werd de gemiddelde prijsdaling van 0,3 procent gecompenseerd doordat winkeliers 0,4 procent meer producten wisten te verkopen. In januari lagen de prijzen en de omzet beide nog ongeveer een half procent hoger. Zowel in januari als februari presteerde de detailhandel wel flink beter dan in de twaalf maanden daarvoor. Over heel 2013 werd 2,1 procent aan omzet ingeleverd.
In februari waren het vooral de winkels zonder voedsel in de schappen die goed presteerden, en dan vooral consumentenelektronica- (negen procent) en doe-het-zelfwinkels (vijf procent). Voor de eerste categorie was het de eerste omzetstijging sinds september 2012, voor de laatste sinds januari 2012.

Hogere prijzen
Winkels in huishoudelijke artikelen, kleding en woninginrichting en drogisterijen leverden juist omzet in. Supermarkten en speciaalzaken behaalden samen 0,6 procent meer omzet, te danken aan de een procent hogere prijzen.

Webwinkels
Webwinkels zagen net als in de afgelopen jaren hun omzet aanzienlijk meer stijgen dan winkels met fysieke vestigingen. Met bijna zes procent was de toename wel lager dan een jaar eerder. In januari was de omzetstijging ook al minder hoog dan in januari 2013.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.