Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Onrust in directie AmsterdamGold niet van invloed op prestaties

27 mei 2015 - AmsterdamGold heeft in het eerste kwartaal van dit jaar goed gepresteerd, ondanks onrust in de directie van de handelaar in edelmetalen. Dit meldde grootaandeelhouder en investeringsvehikel Value8 woensdag. "AmsterdamGold heeft in 2014 en in het eerste kwartaal van 2015 haar positie als marktleider op het gebied van fysiek edelmetaal (goud en zilver) en opslag verder versterkt", aldus Value8. In het eerste kwartaal van dit jaar lag de omzet volgens Value8 "25 procent boven budget", terwijl de winstgevendheid eveneens hoger uitviel dan gebudgetteerd. De ontwikkeling van de goud- en zilverprijs blijft evenwel van invloed op de prestaties van AmsterdamGold.

Onrust in directie
Eerder vandaag berichtte Het Financieele Dagblad dat de Ondernemingskamer besloot dat AmsterdamGold een nieuwe bestuurder met een beslissende stem in het bestuur aan moet stellen. Value8 en Silver Mountain moeten daarbij ongeveer de helft van hun belang overdoen naar een door de Ondernemingskamer te benoemen beheerder. Momenteel houdt Value8 nog 51 procent van de aandelen in AmsterdamGold, terwijl Silver Mountain de resterende aandelen in handen heeft. Beide partijen waren volgens het FD al twee jaar verwikkeld in een onderlinge strijd. Volgens Value8 nam de Ondernemingskamer de "suggestie" van het investeringsvehikel voor een onafhankelijke bestuurder bij AmsterdamGold al "bijna twee maanden geleden" over. "Inmiddels is de situatie op directieniveau genormaliseerd", aldus Value8, toevoegend dat de "discussie" geen invloed heeft gehad op de operationele bedrijfsvoering. Value8 noteerde woensdag op een groen Damrak 1,3 procent lager op 11,50 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.