Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Omzetdruk TMG houdt aan

24 oktober 2014 - Telegraaf Media Groep heeft conform verwachting de omzet in het derde kwartaal opnieuw onder druk zien staan en zag de effecten van het lopende kostenbesparingsprogramma tegenvallen.Dit meldde het mediabedrijf vrijdag voorbeurs. "De opbrengsten uit printactiviteiten blijven achter en de kosten van de promotionele acties die in het verleden zijn gehouden om de oplagen te stimuleren wegen niet op tegen de opbrengsten van die acties", aldus CEO Geert-Jan van der Snoek. Bij de halfjaarcijfers voorspelde TMG al een aanhoudende omzetdruk en het derde kwartaal kwam volgens het mediabedrijf dan ook in lijn met de vorige kwartalen uit. Daarbij meldde TMG dat, hoewel op schema, de effecten van het kostenbesparingsprogramma tegenvallen en onvoldoende zijn om het bedrijfsresultaat (EBITDA) te laten stijgen. De nieuwe top van TMG maakte in de afgelopen maanden een eerste analyse van alle bedrijfsonderdelen. "We hebben direct een aantal operationele zaken aangepakt en werken nu aan een koers voor de langere termijn", aldus Van der Snoek. De topman ziet vooral kansen in het stijgende online mediagebruik van de consument, maar ook intern kan TMG volgens Van der Snoek nog veel verbetering boeken. "Het kostenbewustzijn van de onderneming, de focus en executiekracht, en de efficiency van processen en systemen moeten beslist naar een hoger niveau", zo stelde de CEO.

Resultaten
In het derde kwartaal zag TMG de omzet dalen met 6,6 procent op jaarbasis naar 121,5 miljoen euro. Zowel de inkomsten uit de oplage als uit advertenties lieten een daling zien. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat zakte met 7,5 procent terug naar 9,8 miljoen euro. Over de eerste zes maanden van dit jaar daalde de omzet van TMG al met 5 procent tot 253,5 miljoen euro. Onder de streep restte een nettoverlies van 285.000 euro, terwijl een jaar eerder nog 14,3 miljoen euro winst werd geboekt. TMG sloot donderdag bijna een procent hoger op 6,40 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.